Sports Hypnosis & Mental Training The road to success for athletes

Sports Hypnosis & Mental Training

Sports Hypnosis & Mental Training

Hypnos ger effektiva resultat när du kombinerar det med mental träning. Har du svårt att uppnå resultat inom din sport eller idrott? Då är hypnos i kombination med mental träning det rätta sättet att hjälpa dig till nästa nivå.

Take the chance to reach top results with the help of this deeper form of mental training. What we focus on is refining the technology, creating new muscle memories, learning to relax at important competitions and performing at the top when it comes to it.

 

Referens mental träning sport hypnos

Referens mental träning sport hypnos

Elite athletes who exploit the power of hypnosis

Det finns många kvinnor och män inom elitidrotten som utnyttjar hypnos för att nå nästa nivå. Det är idrottsutövare som har förstått hur effektivt det hypnotiska tillståndet är i kombination med mental träning. Icke professionella har också insett hypnosens positiva effekt. Barn och ungdomar i USA utnyttjar också hypnosens kraft för att lära sig koncentration och att komma vidare till nästa nivå. Hypnos i kombination med mental träning är helt överlägsen.

How can Hypnosis be so effective in sports?

Vårt undermedvetna består av positiva saker som händer oss och negativa saker som möter oss. Allt detta blandas ihop och skapar vårt egna livsmanus som blir våra automatiska beteenden. Detta är vad vi känner till och dina reaktioner bygger på det du har lärt dig tidigare som barn.

Ditt livsmanus tillhör det undermedvetna som står för 88 % av sinnets kraft och 12 % som är ditt medvetande, vilket hjälper dig att fatta logiska beslut. I hypnos arbetar man med det undermedvetna, den delen som är 88 % och som är så mycket starkare än de medvetna tankarna. I det medvetande sinnet finns det ett slags filter som sorterar all information som ska läggas i det undermedvetna.

Filtret skyddar dig mot ny information som vill lägga sig i det undermedvetna. När ny information kommer så undersöker filtret den genom att det undermedvetet kontrollera om informationen stämmer mot det som redan finns, och vad du tror ska vara sanning. Om informationen inte stämmer släpps den inte in i det undermedvetna.

Låt oss tänka att dina föräldrar har sagt att du inte är smart och du kommer inte att uppnå något i ditt liv. Om någon idag skulle säga att du är smart och kan lyckas med vad du vill, så skulle du inte tro på det eftersom ditt undermedvetna sinne är programmerat att tänka att du inte är särskilt smart. Ditt undermedvetna kommer inte att tro på den nya informationen och då släpps den inte in.

Genom hypnos kan vi pausa filtret och då får du tillgång till det undermedvetna vilket ger dig möjligheter att lära om. Det är därför som hypnos är så effektivt när man vill förändra ett beteende eller ett tankemönster.

Vägledning via hypnos

En hypnosterapeut som är utbildad kan enkelt guida dig igenom en självförbättrande process. Med min professionella hjälp kommer du i kontakt med ditt undermedvetna och i och med det kan du lätt ta in information. Det gör det möjligt för dig att absorbera all information exakt som ett barn gör, vilket gör att du kan lära dig nya saker utan att tänka medvetet.

Our goal is to make you mentally strong with the help of hypnosis. Together we set realistic goals and you get help to concentrate on what you should focus on.

Min roll ersätter inte på något vis en tränare. Det som tränaren och coachen ansvarar för är det fysiska och tekniska. Mitt ansvar är hjälpa dig att träna in tekniker under hypnos vilket skapar snabbare muskelminnen och bidrar till att du snabbare kan ta dig till nästa nivå.

Blockages in sports

Blockeringar finns hos alla och de gör att du inte kan prestera på topp. I hypnos finner vi roten och hittar då orsaken till ditt nuvarande problem. När vi har löst upp eventuella blockeringar så fyller vi på med ny positiv energi, positiva suggestioner och det är där vi strukturerar om till en ny karta. Det finns olika tekniker som hjälper dig att släppa det som hindrar dig från att vara den bästa du kan vara.

Do you find it difficult to achieve results?

Om du har svårt att nå det resultat du vill trots stora ansträngningar så kan djupare mental träning med hypnos hjälpa dig att nå ditt mål med att öka din prestationsförmåga. Med hypnos kan du lära dig att slappna av så att du när det verkligen gäller kan prestera på topp inom olika områden. Du skapar nya muskel- och kroppsminnen och kan släppa taget om det som begränsar dig.

Important to achieve success:

Relaxed calm and collected

Spänningar skapas lätt i kroppen i pressade och stressade situationer. Hypnos och självhypnos kan hjälpa dig att reducera stress när du får tillgång till din fysiska och mentala avslappning. Det som händer är att jag hjälper dig bearbeta de spänningar du har och skapar känslor av lugn och harmoni. Ett viktigt syfte är att ditt undermedvetna tar kommandot över ditt medvetna jag och utför jobbet utan störningar. Du kommer känna dig mer nöjd och få en ökad känsla av glädje och frid.

Positive Self-talk:

The internal dialogue you have with yourself or what you say loudly about yourself or a situation is called self talk. Research shows that self-talk contains 150-300 words / minute. There is positive and negative self-talk. Negative talking to yourself creates limitations and is about time, future and the end result. With hypnosis you can quickly and easily be helped to change your self-talk to become more positive and thus change the conditions for success. It is important that you become aware that the negative criticism you give yourself can be turned into positive self-talk.

Concentration:

Det kan vara svårt att fokusera och koncentrera sig vid olika situationer. Människor kan lätt bli störda av det som händer runt omkring. Att tappa koncentrationsförmågan kan bland annat bero på en känsla av att vara otillräcklig, dåligt självförtroende och distraherande saker runt omkring. Att fokusera och prestera i nuet är det koncentration handlar om. För att ta bort de blockeringar du har i ditt undermedvetna och som hindrar dig från att ha fokus och prestera på topp kan hypnos vara en hjälp.

I hypnosen tränar du dig att vara i ett tillstånd där det inte finns någon distraktion och därmed blir du inte störd av det som sker runt omkring. Du får kontroll genom självdisciplin, medvetenhet och koncentration.

Release the performance anxiety:

Many suffer from performance anxiety, which means that you can perform at the top during training, but not when it is time to compete or enter a stage. With hypnosis you get tools that mentally prepare you for what you need to achieve without being affected by anxiety.

Du ökar din självmedvetenhet, får förmåga att koncentrerar dig och ha fokus på nuet och det du ska prestera. Du får känsla av att allt flyter på och istället för ångest infinner sig en känsla av vinst.

Manage fears:

Att känna rädsla är smärtsamt och kan orsakas av en fantasi eller en verklighet. Vårt undermedvetna kan inte skilja på fantasi och verklighet så oavsett vad som orsakar rädslan blir reaktionen lika stark. När du blir rädd stoppas inlärningsprocessen.

It is therefore important to consider what makes you feel afraid and how it affects you? What is it that starts the feeling of fear?

Hypnosis helps you turn what feels like a failure as you are scared into positive thoughts about success. Various techniques will help you to eliminate negative thoughts.

How to manage failure:

Det är lätt att döma sig själv för misstag man gjort och misslyckade satsningar. För att bli framgångsrik och fortsätta vara det måste du sluta klandra dig för det som hänt och gå vidare.

Med hypnos kan du programmera om dig till att bli framgångsrik genom att kommunicera med sitt undermedvetna. Genom att via avslappning och visualisering bearbeta gamla destruktiva känslor och negativa beteenden får du lättare att fokusera och koncentrera dig och nå bättre resultat.

Hypnosis as mental training is done against given goals for a short or longer period. Mental training works like a muscle that needs to be exercised regularly to get better, smoother and stronger.

If you are curious and would like to try hypnosis as a mental exercise is something for you, contact me for questions and thoughts and / or make an appointment for a meeting.

Welcome!

Some professional athletes who use Sport Hypnosis & Mental Training are:

Tiger Woods
Michael Jordan
1959 Ingmar Johansson
Other Agassi
1956 tog ryssarna med sig 11 hypnotisörer till OS i Melbourn
Wayne Gretzky

10 mistakes that lead to failure

  • Imagine "failing"
  • Nervositet, oroar sig för vad andra ska tänka om hur de presterar
  • Sets too high demands
  • Worry about things they can't control
  • No focus
  • To make a lot of technical mistakes
  • Thoughts that they are not good enough to compete on a certain level
  • Negative self-talk
  • Allows old "failures" to take over

Areas of Sport Hypnosis / Mental Training

Alpine skiing

Armbrytning

Backhoppning

Badminton

Bandy

Basket

Bilsport

Bordtennis

Boxning

Brottning

Bågskytte

Cykelsport

Fotboll

Friidrott

Golf

Handboll

Hästsport

Innebandy

Ishockey

Kanotsport

Längdåkning

Motorcykelsport

Orientering

Skidskytte

Skridskoåkning

Tennis

Vattensport

Volley-ball

Fotboll

Aerobic gymnastics

Aerobics

Agility

Aikido

Air hockey

Akrobatik

Alpine skiing

Amerikansk fotboll

Airsoft

Armbrytning

Artistisk gymnastik

Australisk fotboll

B

Backe (bilsport)

Backhoppning

Badminton

Speed Badminton

Balett

Bangolf

Bandy

Baseboll

Basket

Beachhandboll

Strandfotboll

Beachvattenpolo

Beachvolleyboll

Biljard

Bilsport

Blindfotboll

Blixtboll

Bob

Bodybuilding

Bordshockey

Bordtennis

Boule

Bowling

Bowls

Boxning

Brasiliansk jiu-jitsu

Breakdance

Bridge

Brottning

Brännboll

Budo

Bågskytte

Bouldering

Bergsklättring

C

Casting

Capoeira

Capoeira angola

Cheerleading

Civil flygfemkamp

COSOM floorhockey

Curling

Cricket

Crosscart

Crossfit

Cykelsport

D

Danssport

Dart

Discgolf

Downhill

Draghundssport

Dragkamp

Dragracing

Drill

Drönarracing

 

E

Elhockey

Enduro

Enhjulingshockey

E-sport

Extremsport

F

Fallskärmshoppning

Fiske

Fistboll

Flaggfotboll

Floorhockey

Flygsport

Folkrace

Footgolf

Forspaddling

Fotboll

Free running

Freestyle

Fridykning

Friidrott

Frisbee

Frisksport

Frågesport

Fäktning

 

G

Galoppsport

Gaelisk fotboll

Goalball

Golf

Gymnastik

H

Handboll

Beachhandboll

Utomhushandboll

Handigolf

Handikappidrott

Hastighetsåkning på skridskor

Highland Games

Hillclimbing

Hinderbana

Hindersim

Hockey

Bandy

Bordshockey

Enhjulingshockey

Floorhockey

Hockey-bockey

Indoorhockey

Inlinehockey

Innebandy

Ishockey

Kälkhockey

Lacrosse

Ringette

Rinkbandy

Rinkboll

Rullskridskohockey

Streethockey

Undervattenshockey

Undervattensishockey

Hockey-Bockey

Hopprep

Hundsport

Hurling

Hängflygning

Hästpolo

I

Indoorhockey

Inlinehockey

Innebandy

IPSC (skytte)

Isdans

Ishockey

Isracing

Issegling

Isstock

J

Jai alai

Judo

Jujutsu

K

Kampsport / Budo

Karate

Karate kyokushin

Kendo

Taekwondo

Kanadensisk fotboll

Kanotsport

Freestyle forspaddling

Kajakkross

Kanot

Kanotpolo

Kanotsegling

Kanotslalom

Kanot short track marathon

Karate

Karate kyokushin

Karting

Kendo

Kick-boxning

Kidsvolley

Kiiking

Kitesegling

Klättring

Konstsim

Konståkning

Isdans

Paråkning

Synkroniserad konståkning

Korfball

Korgboll

Krav Maga

Kroppsbyggande

Kronum

Kustrodd

Kyrkbåtsrodd

Kälkhockey

Kärringkånk

L

Lacrosse

Landhockey

Le Parkour

Längdåkning

M

Maraton

Militär femkamp

Minibasket

Minigolf

Mixed martial arts / MMA

Motocross

Motorsport

Mountainbike

Mountainbikeorientering

Multisport

N

Netball

Nordisk kombination

O

Orientering

Mountainbikeorientering

Skidorientering

Precisionsorientering

P

Padeltennis

Paintball

Paradressyr

(Le) Parkour

Paråkning

Pelota

Baskisk pelota

Jai alai

Valecisk pelota

Pickleball

Poledance

Precisionsflyg

Pärk

R

Radiostyrd bilsport

Rallycross

Ridsport

Ringette

Rinkbandy

Rinkboll

Roadracing

Rodd

Kustrodd

Kyrkbåtsrodd

Tiohuggarrodd

Rodel

Roller Derby

Rugby

Rullskidor

Rullskidskytte

Rullskridskohockey

Rullstolstennis

Rytmisk gymnastik

S

Schack

Schackboxning

Segling

Sepak takraw

Shinty

Shorinjikempo

Simhopp

Simning

Sjumannarugby

Skateboard

Skateboard ramp

Skateboardslalom

Skaterhockey

Skeleton

Skidsport

Alpine skiing

Backhoppning

Freestyle

Längdåkning

Nordisk kombination

Rullskidor

Rullskidskytte

Skicross

Skidorientering

Skidskytte

Snowboard

Speedski

Telemark

Skidskytte

Skicross

Skidorientering

Skridsko

Skytte

Slamball

Snowboard

Speedski

Softboll

Speed Badminton

Speedcubing

Speedway

Sportdykning

Sportfiske

Sportskytte

Springskytte

Squash

Stand up-paddling (SUP)

Strandfotboll

Streetbasket

Streethockey

Styrkelyft

Bänkpress

Knäböj

Marklyft

Stövelkastning

Sumobrottning

SUP

Surfski

Swimrun

Synkroniserad konståkning

T

Taekwondo

Taido

Teamåkning

Tennis

Tiohuggarrodd

Tjurfäktning

Traktorpulling

Travsport

Triathlon

Tyngdlyftning

Trampolin

Trial

Tricking

U

Undervattensrugby

Undervattenshockey

Utomhushandboll

V

Varpa

Vattenpolo

Vattenskidor

Vindsurfing

Volley-ball

Beachvolleyboll

Kidsvolley

Voltige

W

Wakeboard

Mental exercise programs

Om du vill må bättre och prestera mera så är mental träning ett bra verktyg. Det kräver som all träning att du är målmedveten och att du tränar regelbundet.

Inre Hälsas mentala träningsprogram är i tre delar så du hittar rätt från början. Sen kan du träna med att stärka dig själv för situationer där du vill känna säker trygg och lugn.

Routines for your mental training

Create routines and have a set time for training.
You can listen to the program up to 5 times a week for about 15 minutes.

Various Mental Exercise Programs

Mental Basic Training

Mental training with hypnosis

Mental Training for anxiety, anxiety & panic attacks

Självbilds- och målbildsträning

Ett mentalt träningsprogram

Relaxed and focused

Relaxation

Better sleep through mental training

Reduce stress through mental exercise