Hypnos- Hur fungera hypnos?- Inre Hälsa- Hypnotiska tillståndet är naturligt Norrköping - Östergötland

Hypnos ett naturligt tillstånd

Hur fungera hypnos?

Ofta, som Hypnosterapeut, hör jag att folk som har uppfattningen att hypnos är något vi gör för att lägga in suggestioner i hjärna eller i deras sinne och de känner sig som om de inte är medvetna eller ens medvetna om när det händer. Vissa personer tror att de inte har någon kontroll över sig själva och att de är som en marionettdocka under hypnosprocessen. En annan vanlig missuppfattning är den att vara ”borta” under processen och vaknar upp ur något slags magi med förväntan att vara annorlunda och förändras som ett resultat. Vissa tror även att om de tittar in i en hypnotisörs öga, kommer de omedelbart att tas in i något märkligt sinnestillstånd. Tyvärr har filmer, scenhypnos och historian om hypnos skapat en totalt felaktig bild att det ska vara något suspekt och farligt att prova på. Sanningen kommer fram ur moderna tiders forskning, och att fler människor har modet att använda hypnostillstånd för att övervinna olika problem i livet.

Läs vad andra klienter skriver om hypnosterapi

Läs mer om mig, hypnosterapeut Niklas Lindvall

Boka tid för hypnosterapi

Det hypnotiska tillståndet

Det finns många som har försök att definiera hypnos vilket exempelvis kan försöka jämföras med glädje eller kärlek. Det är väldigt svårt att förklara kärnan i orden för att ge dem en rättvis förklaring. Det hypnotiska tillståndet är så känt för oss, att vi knappt registrerar känslan när vi faktiskt upplever det hypnotiska tillståndet. Tänk på sista gången du exempelvis läste en bok där du fångades av handlingen i boken så att du upplevde scenerna i ditt sinne som du läst så du till och med kände känslorna som speglades i boken. Detta tillstånd är ett fokuserat uppmärksamhetstillstånd som finns i hypnos. Reflektera även på sista gången du tittade på en film när du fångades av skådespelarens känslor eller senaste gången du körde från jobbet och kom hem och du var uppslukad av dina tankar, du funderar då över vart tiden tog vägen och hur du tog dig hem.

Ger hypnos resultat?
Mitt i debatten, kommer frågan, fungerar verkligen hypnosterapi? Då väljer faktiskt miljoner människor över hela världen hypnosterapi för att göra verkliga förändringar i livet. Fler och fler människor förstår att det inte är något magiskt.

I en studie där 90 patienter som led av IBS (colon irritable) där ingen av de tidigare behandlingarna hade fungerat, fick patienterna en hypnosterapibehandling i veckan under en tolvveckors period. Vid uppföljningen efter 3 månader visade det sig att hypnosterapigruppen mådde betydligt bättre än de utan hypnosterapibehandling. Vid uppföljningen ett år senare visade sig resultaten bestå!

Myter om hypnos