Hur fungerar Hypnos? Vad är Hypnos? VARFÖR funkar hypnos?

Hypnos ett naturligt tillstånd

Hur fungerar hypnos?

Ofta, som Hypnosterapeut, hör jag att folk som har uppfattningen att hypnos är något vi gör för att lägga in suggestioner i hjärna eller i deras sinne och de känner sig som om de inte är medvetna eller ens medvetna om när det händer. Vissa personer tror att de inte har någon kontroll över sig själva och att de är som en marionettdocka under hypnosprocessen. En annan vanlig miss- uppfattning är den att vara ”borta” under processen och vaknar upp ur något slags magi med förväntan att vara annorlunda och förändras som ett resultat. Vissa tror även att om de tittar in i en hypnotisörs öga, kommer de omedelbart att tas in i något märkligt sinnestillstånd. Tyvärr har filmer, scenhypnos och historien om hypnos skapat en totalt felaktig bild att det ska vara något suspekt och farligt att prova på. Sanningen kommer fram ur moderna tiders forskning, och att fler människor har modet att använda hypnostillstånd för att övervinna olika problem i livet.

Vad är hypnos?

Många tror att man kan kontrollera andra människor med hjälp av hypnos. Kan man verkligen det? Svar Nej. Personer som lättast kan bli hypnotiserade är de som kan koncentrera sig och följa mina instruktioner bäst. Hypnos handlar inte om att vara lättlurad utan att tillåta att ett fokuserat uppmärksamhets tillstånd får komma till dig, det innebär att kunna rikta sin fokusering inåt och koncentrera sig på en enda sak. Några exempel när du gör detta är när du spela instrument, kör bil eller se på film m.m . I hypnos blir du djupt avslappad men med inre fokusering och detta kan jämföras med en guidad meditation.

Är hypnos något mystiskt och magiskt?

Svar nej! Hypnos är ett naturligt tillstånd som ALLA är i varje dag och detta tillstånd är så känt för oss, att vi knappt registrerar känslan när vi faktiskt upplever det hypnotiska tillståndet. Kan alla gå in i hypnos? Ja, alla som tillåter sig det, det är inte alla som gör det.

 

Myter om hypnos

Det hypnotiska tillståndet

Det finns många som har försök att definiera hypnos vilket exempelvis kan försöka jämföras med glädje eller kärlek. Det är väldigt svårt att förklara kärnan i orden för att ge dem en rättvis förklaring. Det hypnotiska tillståndet är så känt för oss, att vi knappt registrerar känslan när vi faktiskt upplever det hypnotiska tillståndet. Tänk på sista gången du exempelvis läste en bok där du fångades av handlingen i boken så att du upplevde scenerna i ditt sinne som du läst så du till och med kände känslorna som speglades i boken. Detta tillstånd är ett fokuserat uppmärksamhetstillstånd som finns i hypnos. Reflektera även på sista gången du tittade på en film när du fångades av skådespelarens känslor. Eller senaste gången du körde från jobbet och kom hem och du var uppslukad av dina tankar, du funderar då över vart tiden tog vägen och hur du tog dig hem.

Hur fungerar hypnosterapi?

I terapin försätter vi det medvetna sinnet på paus genom avslappning och kan då arbeta direkt med klientens undermedvetna sinne. När vi nu har skapat förutsättning för en inre kommunikation har vi möjligt att påverka känslor, tankar och beteenden man har. Viktigt att vet är att ingen kan tvingas att göra eller säga saker emot sin vilja i hypnosen. För att kunna uppleva denna hypnotiska känsla behöver du kunna följa instruktioner och kunna koncentrera dig på min röst. Forskning har kommit fram till att en stor del av det vi känner, tänker och gör styrs av det undermedvetna. Dessa processer är automatiska och påverkar vårt dagliga liv på ett omedvetet plan. Den större delen av de automatiska beteendet har programmerats under vår barndom och är lagrad i vårt undermedvetna. I terapin arbetar Inre Hälsa med det undermedvetna hos klienten för att skapa djupa och långvariga förändringar.

Med hjälp av hypnos finner vi grundorsaken till problemet

När vi arbeta med hypnosterapi på Inre Hälsa så arbetar vi oftast utifrån att det finns en grundorsak till varför du mår dåligt, ont i kroppen, att du känner på ett visst sätt, agerar och reagerar på ett visst sätt. Denna grundorsak kommer att komma fram i terapin och tillsammans upptäcker vi orsaken och utifrån det skapas en positiv förändring mot ett liv som du vill leva.

Ger hypnos resultat?

Mitt i debatten, kommer frågan, fungerar verkligen hypnosterapi? Då väljer faktiskt miljoner människor över hela världen hypnosterapi för att göra verkliga förändringar i livet. Fler och fler människor förstår att det inte är något magiskt. Det finns mängder av forskning om hypnos och dess effekter, från hela världen.

Hypnos arbeta med känslor och inre bilder

I hypnos arbeta vi med olika känslor som t.ex rädslor som har blivit till blockeringar och skapat en obalans inom oss som vissas genom olika sjukdom, fobier eller något annat har utvecklats. Hypnos är ett naturligt tillstånd som förekommer mellan sömn och vakenhet eller när man är i ett fokuserat uppmärksamhetstillstånd som t.ex när du är “inne i” en intressant bok, ett tv program, en film, spelar ett datorspel eller en dagdröm. Många som kommer till oss är väldigt förvånade, över det sköna tillstånd som hypnos är, de känner en längtan efter att få uppleva det igen.

Självhypnos

All hypnos är självhypnos, detta betyder att klienten behöver vilja gå in i hypnos annars kan jag inte hypnotisera en person utan deras vilja. Vill man inte bli hypnotiserad så lyssnar man inte på suggestionerna, d.v.s förslagen, instruktionerna.

Är du redo att ta kontroll över ditt liv?

Bara genom att du läser detta bidra det till att du vill ta kontrollen över ditt liv nu.

Eftersom att du är redo att kontrollen över ditt liv nu bidra detta till att du har en önskan och ett begär att trycker på knappen nedanför.