Sport hypnos & Mental träning Vägen till framgång för idrottare

Sport hypnos & Mental träning

Sport hypnos & Mental träning

Hypnos ger effektiva resultat när du kombinerar det med mental träning. Har ni svårt att uppnå resultat inom din sport eller idrott, då är hypnos i kombination med mental träning det rätta sättet som kommer att hjälpa dig till nästa nivå. Ta chansen att nå toppresultat med hjälp av den här djupare formen av mental träning. Det vi fokuserar på är att förfina tekniken, skapa nya muskelminnen, lära dig att slappna av vid viktiga tävlingar och prestera på topp när det gäller.

Elitidrottsmän som utnyttjar styrkan i hypnos

Det finns många elitidrottsmän och kvinnor som utnyttjar hypnos för att nå fram till nästa nivå. Dessa personer har förstått hur effektivt det hypnotiska tillståndet är i kombination med mental träning. Även icke-professionella har insett hypnosens positiva effekt. Även barn och ungdomar i USA utnyttjar hypnosens kraft för att lära sig att koncentrera sig och att kunna komma vidare till nästa nivå. Hypnos i kombination med mental träning är helt överlägsen.

Några professionella idrottsmän som använder Sport Hypnos & mental träning är:

Tiger Woods
Michael Jordan
1959 Ingmar Johnson
Andre Agassi
1956 tog ryssarna med sig 11 hypnostiörer till OS i Melbourn
Wayne Gretzky

10 misstag som leder till misslyckande

Föreställer sig att ”misslyckas”
Nervositet Oroar sig för vad andra ska tänka om hur de presterar
Ställer för höga krav
Oroar sig för saker de inte kan kontrollera
Inget fokus
Att göra en massa tekniska fel
Tankar om att de inte är tillräckligt bra för att tävla på en viss nivå
Negativt självprat
Tillåter gamla ”misslyckanden” ta över tankarna

Hur kan Hypnos vara så effektiv inom idrott?

Vårt undermedvetna består av positiva saker som händer oss och sen har vi negativa saker som möter oss och allt detta blandas ihop som sedan skapar vårt egna livsmanus, detta livsmanus blir sen våra automatiska beteenden. Allt detta är vad vi känner till och dessa reaktioner bygger på att du reagerar som ett barn utifrån det du har lärt dig tidigare.

Ditt livsmanus tillhör det undermedvetna och det undermedvetna står för 88 % av sinnets kraft och du har 12 % som är ditt medvetande, vilket hjälper dig att göra logiska beslut. I hypnos arbetar man med det undermedvetna, den delen som är 88 % och som är så mycket starkare än de medvetna tankarna. I det medvetande sinnet finns det ett slags filter som filtrerar all information som ska komma in i det undermedvetna.

Filtret skyddar dig mot ny information som vill komma in. När ny information kommer så undersöker det genom att undermedvetet kontrollera om informationen stämmer mot information som redan finns, och vad du tror ska vara sanning. Om informationen inte stämmer släpps den inte in.

Låt oss tänka att dina föräldrar har sagt till dig att du inte är smart och du kommer inte att uppnå något i ditt liv. Om någon idag skulle säga att du är smart och kan lyckas med vad du vill, skulle du inte tro på detta efter som ditt undermedvetna sinne är programmerat att tänka att du inte är särskilt smart. Ditt undermedvetna kommer inte att tro på denna information. Då släpps inte denna information in.

Genom hypnos kan vi pausa detta filter och då får du tillgång till det undermedvetna vilket ger dig möjligheter att lära om. Det är därför som hypnos är så effektivt när man vill förändra ett beteende eller ett tankemönster.

Vägledning via hypnos

En hypnosterapeut som är utbildad kan enkelt guida dig igenom en självförbättrande process. Med min professionella hjälp kommer du i kontakt med det undermedvetna och i och med det kan du lätt ta in informationen i det undermedvetna. Det gör det möjligt för dig att absorbera all information exakt som ett barn gör, vilket gör att du kan lära dig nya saker utan att tänka medvetet.

Vårt mål är att göra dig mentalt stark med hjälp av hypnos. Gemensamt sätter vi upp realistiska mål och du får hjälp att koncentrera dig på det som du ska inrikta dig på.

Min roll ersätter inte på något vis en tränare. Det som tränaren och coachen ansvar för är det fysiska och tekniska. Mitt ansvar är hjälpa dig att träna in tekniker under hypnos vilket skapar snabbare muskelminnen och bidrar till att du snabbare kan ta dig till nästa nivå.

Blockeringar inom idrott

Blockeringar finns hos alla och de gör att du inte kan prestera på topp. I hypnos finner vi roten och hittar då orsaken till ditt nuvarande problem. Sedan när vi har löst upp eventuella blockeringar så fyller vi på med ny positiv energi, positiva suggestioner och det är där vi strukturerar om din nya karta. Det finns olika tekniker som hjälper dig att släppa det som hindrar dig från att vara den bästa du kan vara.

Har du svårt att nå resultat?

Om du har svårt att nå det resultat du vill trots stora ansträngningar så kan djupare mental träning med hypnos hjälpa dig att nå ditt mål med att öka din prestations förmåga. Med hypnos kan du lära dig att slappna av så att du kan när det verkligen gäller prestera på topp inom olika områden. Du skapar nya muskel- och kroppsminnen och kan släppa taget om det som begränsar dig.

Viktigt för att nå framgång:

Avslappnad lugn och samlad

Spänningar skapas lätt i kroppen i pressade och stressade situationer. Hypnos och självhypnos kan hjälpa dig att reducera stress när du får tillgång till din fysiska och mentala avslappning. Det som händer är att jag hjälper dig bearbeta de spänningar du har och ersätter med känslor av lugn och harmoni. Ett viktigt syfte är att ditt undermedvetna tar kommandot över ditt medvetna jag och utför jobbet utan störningar. Du kommer känna dig mer nöjd och få en ökad känsla av glädje och frid.

Positivt Självprat:

Den interna dialog du för med dig själv eller det du säger högt om dig eller en situation kallas för självprat. Forskning visar att självprat innehåller 150-300 ord/minut. Det finns positivt och negativt självprat. Negativt prat med dig själv skapar begränsningar och handlar om dåtid, framtid och slutresultatet. Med hypnos kan du snabbt och lätt bli hjälpt till att förändra ditt självprat att bli mer positivt och därmed förändra förutsättningar att lyckas. Det gäller att du blir medveten om att den negativa kritik du ger dig själv kan vändas till positivt självprat.

Koncentration:

Det kan vara svårt att fokusera och koncentrera vid olika situationer. Människor kan lätt bli störda av det som händer runt omkring. Att tappa koncentrationsförmågan kan bl bero på en känsla av att vara otillräcklig, dåligt självförtroende och distraherande saker runt omkring. Att fokusera och prestera i nuet är det koncentration handlar om. För att ta bort de blockeringar du har i ditt undermedvetna och som hindrar dig från att ha fokus och prestera på topp kan hypnos vara en hjälp. I hypnosen tränar du dig att vara inatt tillstånd där det inte finns någon distraktion och därmed blir du inte störd av det som sker runt omkring. Du får kontroll genom självdisciplin medvetenhet och koncentration.

Släppa taget om prestationsångesten:

Många lider av prestationsångest vilket innebär att man kan prestera på topp under träning men inte när det är dags att tävla eller gå in på en scen. Med hypnos får du redskap som mentalt förbereder dig på på det du ska prestera utan att drabbas av ångest. Du ökar din självmedvetenhet och får förmåga att koncentrerar dig och ha fokus på nuet och det du ska prestera. Du får känsla av att allt flyter på och istället för ångest infinner sig en känsla av vinst.

Hantera rädslor:

Att känna rädsla är smärtsamt och kan orsakas av en fantasi eller en verklighet.Vårt undermedvetna kan inte skilja på fantasi och verklighet så oavsett vad som orsakar rädslan blir reaktionen lika stark. När du blir rädd stoppas inlärningsprocessen. Det är därför viktigt att fundera på vad som får dig känna rädsla och hur det påverkar dig? Vad är det som startar känslan av rädsla? Med hypnos får du hjälp att vända det som känns som ett misslyckande då du blir rädd till positiva tankar om framgång. Genom olika tekniker får du hjälp att utesluta negativa tankar.

Hur hanteras misslyckande:

Det är lätt att döma sig själv för misstag man gjort och misslyckade satsningar. För att bli framgångsrik och fortsätta var det måste du sluta klandra dig för det som hänt och gå vidare. Med hypnos kan du programmera om dig till att bli framgångsrik genom att kommunicera med sitt undermedvetna. Genom att via avslappning och visualisering bearbeta gamla destruktiva känslor och negativa beteenden får du lättare att fokusera och koncentrerar dig och nå bättre resultat.

Hypnos som mental träning görs mot givna mål under en kort eller längre period. Mental träning fungerar som en muskel som behöver tränas regelbundet för att bli bättre, smidigare och starkare.

Om du är nyfiken och vill prova om hypnos som mental träning är något för dig kontakta mig för frågor och funderingar och/eller boka tid för ett möte.

Välkommen!

 

Områden inom Sport Hypnos/Mental träning

Alpin skidsport

Armbrytning:

Backhoppning:

Badminton:

Bandy:

Basket:

Bilsport:

Bordtennis:

Boxning:

Brottning:

Cykelsport:

Fotboll:

Friidrott:

Golf:

Handboll:

Hästsport:

Innebandy:

Ishockey:

Kanotsport:

Längdåkning:

Motorcykelsport:

Orientering:

Skidskytte:

Skridskoåkning:

Tennis:

Vattensport:

Volleyboll

Mentala träningsprogram

Om du vill må bättre och prestera mera så är mental träning ett bra verktyg. Det kräver som all träning att du är målmedveten och att du tränar regelbundet. Inre Hälsas mentala träningsprogram är i tre delar så du hittar rätt från början. Sen kan du träna med att stärka dig själv för situationer där du vill känna säker trygg och lugn.

Rutiner för din mentala träning

Skapa rutiner och ha en bestämd tid för träningen.
Max 5 gånger i veckan i ca 15 minuter kan du lyssna på programmet.

Olika Mentala Träningsprogram

Mental Grundträning

Mental träning med hypnos

Mental Träning vid oro, ångest & panikattacker

Självbilds- och Målbildsträning

Självbilds- och Målbildsträning

Ett mentalt träningsprogram för golfare

Avspänd och fokuserad

Avspänning

Bättre sömn genom mental träning

Reducera stress genom mental träning