Sömnlöshet-Sömnproblem - Hypnos aldrig mer sömnbesvär

Lider du av sömnproblem? sömnlöshet Kan du inte sova? Tips som kan hjälpa dig övervinna insomnia

Hypnos för sömnbesvär

Hantera sömnlöshet och sömnproblem med hypnosterapi & NLP

När du ska sova är det vanligt att du vänder och vrider dig?

Brukar du titta in väggen eller taket när du ska sova?

Känner du dig frustrerad över att dina tankar inte kan stillas?

Därefter kommer nästa utmaning, att somna om! Oftast görs samma rutin om och om igen för att försöka somna.

Boka tid idag!

Om planering av dina sov rutiner & dina sömn beteenden

Du har tur! Hypnos för sömn har visat sig vara en av de mest effektiva och naturliga metoderna för att hjälpa människor att få riktiga sov rutiner. Det är vad det undermedvetna sinnet fastnar i som hindrar dig från att somna eller att få en djup, vilsam, sömn. Ibland kan problemen vara djupt rotade i sinnet. Ibland har sömnbrist utvecklats under det senaste året och till slut har sömnen blivit oregelbunden.

Forskning visar att hypnos & NLP är effektivt för att optimera sömnen. En studie visade att hypnos hjälpte 90 % av deltagarna att somna lättare.
Kom över dina sömnproblem och övervinn din ångest tillsammans med hypnos & NLP! Boka tid nu!

Oregelbunden sömn

När den oregelbundna sömnen blir långvarig kan den väsentligt påverka vårt fysiska, psykologiska och emotionella tillstånd. Även kan dålig sömn vara orsaken till ångest, depression och oro. Hur som helst kan de olika sömnproblemen som exempelvis natt skräck, ensamhet, mardrömmar m.fl. lösas med hjälp av hypnosterapi & NLP.

Vad är sömnlöshet?

Sömnlöshet är att en person har svårt att sova under en längre tid eller så sover man inte alls. I de flesta fall har sömnproblemen sitt ursprung från kontinuerlig stress i vardagen och privatlivet. Sömnproblem ger oftast både psykiska och fysiska besvär om de pågår under en längre period. Sömnbesvär påverkas oftast av överskottsenergi som ger förhöjt blodsocker eller av för lite motion.

Varför lider jag av sömnbesvär?

I de flesta fall orsakas sömnlöshet av stress i vardagen. När du ska sova så arbetar hjärnan med att bearbeta och städa upp bland alla dina tankar. När en persons tankar bottnar i problem och besvär, är det svårt för både själen och kroppen att få ny energi till nästa dag. Då skapas ett ont beteendemönster som är mycket svårt att bryta och ändra på. Många människor försöker bota sina sömnproblem med hjälp av mediciner. Det är att sopa problemen under mattan, istället för hitta grundorsaken till sömnbesvären. I vad har de egentligen sitt ursprung?

Hur gör jag för att somna lättare?

Första steget är att inse är att du inte kan lura din kropp med mediciner. Andra steget är att hitta grundorsaken till din sömnlöshet och då kommer du på kort tid att få lättare att somna. Det finns några vanliga knep som du kan testa innan du söker professionell hjälp.

Nedan kommer 8 enkla tips som du kan ändra på i din vardag för att få tillbaka din sömn och energi.

Värdesätt din lediga tid
Ta inte med arbete hem. Fundera på hur du ska kunna släppa dina tankar från jobbet när du kommer hem så minskar du risken för sömnbesvär.

Förbjud TV, mobiler, läsplattor och datorer i sovrummet
Det ”blå ljuset” som kommer från tv-apparater, mobiler, läsplattor och datorer stör sömnen. Inte bara det, regelbundet användande av digitala maskiner i sängen kan göra att din hjärna inte längre förknippar sängen med sömn och därmed gör det svårare att somna.

Innan läggdags ska du inte röka, dricka kaffe eller te
Din hjärna har kopplat ihop rökning, kaffe- och tedrickande med att det piggar upp dig. Både kaffe och te innehåller stimulerande ämnen som bidrar till att motverka sömn och kan på längre sikt ge dig sömnbesvär.

Se till att ha en behaglig temperatur i sovrummet mörkt och svalt
Har du fel temperatur i rummet gör detta att du kan sova oroligt eller att du vaknar ofta.

Regelbundna sovtider
Om du inte har regelbundna sovtider kan det störa din dygnsrytm och ge dig sömnbesvär.

Titta inte på klockan när du vaknar mitt i natten
Detta beteende gör att du blir stressad och kan orsaka sömnlöshet på längre sikt.

Regelbundna mattider och ät inte innan du ska lägga dig
Om du har sömnbesvär är det viktigt att du har regelbundna mattider och inte äter innan du ska sova.

Powernap under dagen
Ibland kan det var skönt att sova efter maten men det kan påverka din “sömnkvot”. Mitt tips är att ha en fysisk aktivitet som reducerar och minskar risken för dina sömnproblem. Generellt bör du ta sömnbesvär på allvar.

Följ våra 8 råd och ta bort dina sömnbesvär. Om dina sömnproblem ändå inte försvinner, så överväg professionell hjälp nu.

Sömnproblem kan övervinnas – Boka tid nu