Första hypnossessionen övervinn social fobi, ångest, depression flygrädsla

Första hypnossessionen

Första hypnossessionen

I den första hypnossessionen får du ett dokument där jag berättar vad hypnos är, här informerar jag om betydelsefulla saker så att du får ett begrepp om vad du kan vänta dig när du kommer till mig första gången. Om det finns en rädsla kvar om vad hypnos är när vi börjar själva terapin, då kommer förmodligen ingenting att ske eftersom du inte kommer att gå med på att bli avslappad eller ”släppa fram” känslorna.

Hur många sessioner kommer jag att behöva?

Vi har alla olika förutsättningar, d v s olika bakgrunder och därför är det svårt att säga hur många sessioner du kommer att vara i behov av. Allmänt kan man säga att man kommer att vara i behov av tre till sex sessioner. Allt beror på hur villig du är som klient och hur snabbt du vill släppa taget om din gamla programmering. Vissa personer kan göra detta på två sessioner, andra gör detta på fem, och en del på 15.

Ibland kan det hända att vi har hittat till den innersta kärnan och att allt känns bra för dig, men så kommer det upp ett annat problem och då behöver vi lösa denna knut också, vilket göra att vi behöver fortsätta att arbeta för att komma dit du vill.

Vad behöver jag veta innan jag kommer till dig?

Tips är att undvika kontaktlinser eftersom de kan hindra din koncentration medan vi arbetar. Innan terapi sessionen börjar är det stor fördel att ha varit på toaletten innan. Tänk på att alltid stänga av mobilen under sessionen.
Viktigt är också att tänka på ”VÄNTA UTANFÖR SÅ HÄMTAR JAG DIG”. Ibland kan sessioner dra ut på tiden och du kan behöva vänta.

Hur fungerar den första sessionen?

I det första samtalet så diskuterar vi kring dokumenten som jag har skickat till dig på e-post. Nästa steg är att du berättar vad du vill ha hjälp med och vad som är målet för dig. Oftast är det så att klienten inte vet riktigt vad problemet har sitt ursprung ifrån, är det på det viset så berättar jag hur jag tänker lägga upp arbetet så du vet hur jag tänker hur vi skall lyckas att uppnå ditt mål. Sen gör vi en kartläggning kring hur du vill ha det, vi går även igenom ett frågeformulär för att se om det är något annat som hindrar dig. När vi har en tydlig bild på vad vi behöver göra så får du sätta dig eller lägga dig i min klient stol eller klient soffa och nu är det dags för dig att slappna av. Fösta sessionen handlar om att rensa bort allt onödigt som kan stå i vägen för att få en klar bild av ditt problem. Tanken är att lära ditt undermedvetna hur en djup avslappning känns och sen lagra den så att det går snabbare nästa gång om du tillåter det första gången. Det vi vill göra är att förbereda det undermedvetna på att låta rädslor och blockering släppas loss.

Behöver jag vara avslappnad i hypnos?

Nej inte alltid, det går bra att gå in i hypnos spänd för det viktigaste är att du följer min röst och följer mina instruktioner. Många gånger handlar det om att våga släppa fram känslor som har lagrats i vår fysiska kropp. Eftersom vi alla är olika så kan det ta olika lång tid innan det undermedvetna vågar eller kan släppa fram känslorna.

Blockeringen är borta men jag har kvar mitt problem:

Med största sannolikhet har vi inte kommit fram till grundorsaken till ditt problem. Ibland kan det undermedvetna ljuga för att slippa hantera grundorsaken och känslorna som är kopplade till den händelse som gör att du känner dig i obalans. Det vi behöver göra då är att arbeta vidare med terapin tills det undermedvetna är redo att släppa fram den riktiga grundorsaken för att du ska bli bra.

Hur påverkar gamla känslor och händelser mig?

När vi arbetar med hypnos inriktar vi oss på att hitta grundorsaken och det är känslorna bakom denna händelse som skapar obalans inom oss. Ett exempel skulle kunna vara en fyraåring som ramlade ner från ett träd och slog huvudet i marken och såg hur blodet rann ner för ansiktet o.s.v.

För en vuxen är detta ingenting men för ett fyraårigt barn så kan detta bli en stor traumatisk händelse att se blod och att det gör ont. Nu har denna fyraåring fått ett perspektiv och nu finns det en ursprungs händelse som är kopplad till en känsla som skapar obalans inom barnet. De känslor som skulle kunna vara kopplade till denna händelse skulle kunna vara nervösa känslor, panikångest eller någon fobi.

Utifrån fyraåringens perspektiv skapas en grundorsak och därför behöver vi leta i det förflutna efter svaren som stör oss nu. Vill du ha hjälp med att bli av med dina grundproblem kontakta mig idag så hittar vi roten till dessa.

Är du redo för att förändra ditt liv?