Boka Reiki Healing | Vad är Reiki? Hur fungerar Reiki behandling? Distans

reiki healing

Reiki Healing

Reiki healing är en mjuk och på samma gång en mycket kraftfull behandlingsmetod som kan hjälpa mot t.ex ångest , fysiska / mentala spänningar, smärta och stress. Reiki är behandlingsmetod som ger avslappning med en djupgående verkan och är en healingform som arbetar med orsakerna till problemen och verkar alltid där den behövs som mest för tillfället.

Vad är Reiki?

Ordet Reiki kommer från japan och betyder ungefär universell livsenergi. Riekimetoden upptäcktes av dr Mikao Usui i Japan 1914 och Reikihealing används i hela världen. Reiki fungerar genom att händerna överför Reiki, genom att personen kanaliserar energi som frigör energiblockeringar, ökar energiflödet och stärker kroppens läkningsförmåga. Rekienergin hjälper kroppens läkningsprocess på alla nivåer; fysiskt, känslomässigt, mentalt och andligt. Det viktigaste att tänka på är att Reikiutövaren inte använder sin egen energi utan enbart är en förbindelse för den helande livsenergin.

Vad är Reikihealing bra för?

Reikienergi skapar vitalitet och främjar hälsa, och behandlingen används för att balansera och förebygga så din kropp får mera energi och ökat välbefinnande. Reikienergi kan också hjälpa till att bota eller lindra olika hälsoproblem.

Reiki hjälper dig med:

Hitta din egen avslappning
Förbättra sömnen
Frigör stress och spänningar
Löser upp energiblockeringar
Verkar känslomässigt lugnande
Balanserar dina chakran
Fyller på kroppens energiförråd
Frigör känslor så att de kommer upp till ytan och upplöses
Sänker högt blodtryck och höjer för lågt blodtryck
Ökar intuition och kreativitet, man tänker klarare

Reiki bra mot stress

Reikiheling är mycket effektivt mot stress , utbrändhet, depression, oro och sömnsvårigheter men kan även användas vid kronisk värk eller allergier. Områden där Reiki också visat sig vara bra är vid migrän, ryggont, mensvärk, sportskador och sårskador. Reiki är också en fantastisk metod för personlig utveckling, bättre självförtroende och djupa livsinsikter.

Hur går behandlingen till?

Under en behandling ligger du på en behandlingsbänk och du är fullt påklädd. Vid Reikibehandlingen placerar jag mina händer på eller strax ovanför din kropp i olika positioner. Via mina händer låter jag sen Reikienergin strömma in i din kropp. Många känner kyla, värme, tryck eller pirrningar där händerna hålls eller på andra områden på kroppen, samtidigt som andra inte känner något alls. Reikibehandlingen avslutas med ett kort samtal om upplevelserna under behandlingen.

Hur känns det efter en Reiki behandling?

Efter behandlingen kan personen uppleva sig skönt utvilad, lycklig, upprymd, helt slut eller kanske nedstämd och med känsla att behöva gråta en stund. Oberoende hur personen känner har ett helande förlopp satts igång och det som kommer ut behöver komma ut. Många känner sig ändå ovanligt pigga med en känsla av påfylld livsenergi. Emellanåt händer det att klienten somnar. Det är ett bevis på att man i själva verket är fri från motstånd och släpper in de helande energierna. Efter en behandling är det bra med lugn och ro, till exempel en lugn promenad på stranden eller i naturen.

Hur fungerar behandlingen?

Reikienergin strömmar in till de områden som du är i behov av för stunden och alltså behöver praktiserande inte ställa diagnos eller veta vad som behöver helas. Rekienergin söker sig på egen hand till områden som är i obalanser och hittar sjuka vibrationer i kroppen. Det går inte att avgöra resultatet i innan men du kan ständigt lita på att det som kommer är rätt just för dig.

Rekiheling fungerar på så sätt att kroppens blockeringar helas genom att de laddas med positiv energi. Healingenerging påverkar kroppens frekvens så att energier höjs och negativ energi upplöses och försvinner. På detta sätt renar Reikin energiflödet och låter livskraften flöda fritt och när detta sker får kroppen tillåtelse att läka sig själv.

Hur når jag ett lyckat resultat?

Reikihealing är helt ofarligt och kan inte någonsin överdoseras. När du känner tillit till Reiki så kommer du att öppna upp dig och ta emot kraften djupare och starkare.

Många mår bra av att få flera behandlingar i följd, och det kan emellanåt vara nödvändig för att nå långsiktiga effekter av healingen. Vanligtvis brukar det gå en vecka mellan behandlingarna. För att få ut bästa effekten av Reikibehandlingen förordas att du inte tränar eller dricker alkohol innan en behandling.

För att Reikihealingen ska bli varaktig krävs det en förändring på tre plan: tankemässigt, känslomässigt och beteendemässigt. Då får vi det bästa resultatet och då kan kroppen dra till sig största möjliga livsenergi och helandet blir permanent. En viktig del i det hela är att du är öppen och beredd att uppleva emotionella/mentala förändringar för att inte generera nya blockeringar i kroppen.

Friskvård

Idag är Reikibehandlingar klassade som friskvård och är skattefria i personalvårdande syfte. Kostnaden för rehabiliterande friskvård är fullt avdragsgill för arbetsgivaren och förmånsbeskattas inte heller. Reikibehandlingar klassas som friskvård och du kan använda dina friskvårdspengar för att göra avdrag.

Reiki används på många olika sjukhus i världen, några exempel på detta är Norge, England, USA, Australien, Spanien och Uruguay. Många studier har gjorts inom flera områden, t ex smärta, sårläkning, hjärt- och kärlbesvär, stress, oro, depression, missbruk.

Forskning

Forskningsstudier visar att Reiki har en bra effekt och att resultaten ökar välbefinnandet och ger både fysisk och psykisk förbättring på många områden.